قبلی
بعدی

آشنایی با چرخه رنگ مو

فهرست مطالب

رنگ مو یکی از پرطرفدارترین کارهای زیبایی در بین خانم ها می باشد. خیلی از افراد به جای اینکه در سالن های زیبایی موهای خود را رنگ کنند ترجیح می دهند برای کاهش هزینه و جلوگیری از اتلاف وقت در خانه رنگ کنند به همین دلیل لازم است با عوامل متعددی مانند چرخه رنگ مو ، نحوه کاتالوگ خوانی  و انواع سری های رنگ مو آشنایی داشته باشید تا بهتر بتوانید متناسب با چهره تان رنگ موی موردنظر را انتخاب کنید همچنین به واسطه چرخه رنگ مو شما می توانید ترکیب های رنگ موی بهتری به دست بیاورید. یکی از مزیت های چرخه رنگ مو تطابق داشتن با هر سلیقه می باشد که در واقع هر فرد با هر سلیقه ای می تواند با ترکیب رنگ های اصلی و فرعی بهترین نوع رنگ را که با چهره خود تطابق دارد به وجود آورد. هر چقدر فرد تسلط بیشتری روی شناخت رنگ ها داشته باشد می تواند اثر هنری تاثیر گذارتری در حیطه رنگ مو خلق کند. در این مقاله سعی داریم شما را با چرخه رنگ مو و نحوه تاثیرگذاری آن و همچنین نحوه کاتالوگ خوانی آشنا کنیم.

انواع رنگ های اصلی و فرعی در چرخه رنگ مو

رنگ های اصلی و فرعی چیست؟

در دایره رنگ ها سه رنگ اصلی از جمله آبی ، زرد و قرمز است که به آن رنگ های اولیه یا اصلی نیز می گویند و رنگ آبی سردترین رنگ ها است و سه رنگ فرعی از جمله بنفش ، سبز و نارنجی می باشد که به آن رنگ های فرعی هم می گویند و نارنجی گرم ترین این رنگ ها می باشد. اگر ما رنگ های اصلی یا اولیه را در کنار رنگ های فرعی یا ثانویه قرار دهیم در واقع چرخه رنگ را به وجود آورده ایم.

چرخه رنگ چیست؟

در صورتیکه رنگ هایی شبیه به هم را در یک محیط مثل دایره کنار هم قرار دهیم چرخه رنگ تشکیل می شود که در شکل زیر نشان داده شده است. حتما به یاد داشته باشید که رنگ های اصلی برای ساخت تمام رنگ های دیگر ضروری است و به صورت خالص هم در طبیعت وجود دارد در واقع ساختن این رنگ ها با ترکیب رنگ های دیگر ممکن نیست. رنگ های آبی ، سبز و بنفش جز رنگ های سرد هستند و رنگ های قرمز ، نارنجی و زرد جز رنگ های گرم و یا به اصطلاح شاد هستند و زودتر به چشم ما می آیند.

از ترکیب هر دو رنگ اصلی در کنار هم یک رنگ فرعی به وجود می آید که رنگ اصلی مقابلش را خنثی می کند. مثلا اگر رنگ قرمز و زرد را با هم ترکیب کنیم رنگ نارنجی به وجود می آید و برای از بین بردن مویی که نارنجی دارد باید از رنگ مقابل آن یعنی رنگ آبی استفاده کنیم به این رنگ ها مکمل می گویند. یا مثلا اگر رنگ آبی و قرمز را باهم مخلوط کنیم رنگ بنفش حاصل می شود که برای خنثی کردن این رنگ بنفش باید از رنگ اصلی مقابلش رنگ زرد استفاده کنیم و اگر در ایجاد رنگ بنفش رنگ آبی بیشتر استفاده کنیم رنگ حاصل آبی تیره می شود که بین آبی و بنفش است و جز رنگ های تقریبا سرد حساب می شود. همچنین اگر رنگ قرمز را بیشتر کنیم رنگی تقریبا به رنگ صورتی حاصل می شود که جز رنگ های سرد محسوب می شود.

کاتالوگ خوانی رنگ مو چیست؟

جدول رنگ مو چیست ؟

جدول رنگ مو ابزاری است برای شناختن دقیق رنگ مو و انتخاب آن است که دارای تنوع های مختلفی از رنگ ها می باشد که باعث می شود شما راحت تر رنگ موی موردنظر خود را بر اساس شماره و نام آن پیدا کنید ابتدا لازم است برای درک بهتر رنگ موها با برخی از اصطلاحات رنگ مو آشنا شوید.

پایه رنگ : پایه رنگ ، همان سطح رنگ می باشد که روشنی یا تیرگی رنگ مو را برایمان مشخص می کند. از عدد ۱ یعنی تیره ترین رنگ شروع می شود و تا عدد ۱۰ می باشد و در بعضی از کاتالوگ ها تا عدد ۱۱ که به آن بلوند پلاتینی هم می گویند ادامه پیدا می کند. در واقع هر چی عدد کوچکتر باشد پایه رنگ مو تیره تر می شود و برعکس.

تناژ رنگ : تناژ همان پیگمنتی است که به مو می دهد و یا در واقع رفله ی سایه مو می باشد که زیر نور خورشید می بینیم. مثلا ممکن است شما یک تن قرمزی روی موها زیر نور خورشید ببینید که به این سایه ها تناژ می گویند . تناژ رنگ مو شامل موارد زیر می باشد:

۱ : دودی ( سرد)

۲ : شرابی یا بنفش ( سرد)

۳ : طلایی ( گرم )

۴ : مسی ( گرم )

۵ : ماهگونی ( خنثی )

۶ : قرمز ( گرم و سرد )

۷ : بلوطی ( سرد)

۸ : مرواریدی ( سرد)

۹ : خاکستری روشن ( سرد)

 

عدد روی تیوپ رنگ مو به چه معناست؟

اولین عدد قبل از خط ممیز که در روی تیوپ های رنگ نوشته شده است عدد پایه است  یعنی میزان تیرگی و روشنی مو را به ما نشان می دهد که همانطور که گفته شد از شماره ۱ تا ۱۰ می باشد و عددی که بعد از ممیز است تناژ اصلی رنگ را نشان می دهد و از شماره ۱ تا ۹ می باشد و دومین عدد بعد از ممیز تناژ فرعی رنگ را مشخص می کند که بستگی به برند تولید کننده رنگ مو دارد. بخاطر داشته باشید که در رنگ های طبیعی تناژ صفر است یعنی در واقع هیچ تن اضافه ای نداریم و عدد دو صفر تاکید بر نچرال بودن را دارد و بهتر است برای موهای سفید استفاده شود.

عمومی ترین سری رنگ ها بر اساس حروف آنها

انواع سری رنگ ها

رنگ های طبیعی یا نچرال

رنگ طبیعی از شماره ۱ تا ۱۰ سطح بندی شده است که با N  نمایش داده می شود. به طوریکه رنگ شماره ۱ به مشکی تیره و رنگ شماره ۱۰ به بلوند کم رنگ اختصاص پیدا می کند. رنگ های طبیعی اگر در پایه های موی دکلره استفاده شود سبزی به مو می دهد اما اگر همین سری رنگ ها در پایه های طبیعی استفاده شود قرمزی به مو می دهد. رنگ های طبیعی را می توان به دسته های زیر تقسیم کرد.

دسته اول :  دسته اول بیشتر شامل رنگ های شماره ۱ تا ۴ می باشد که بیشتر دارای رنگدانه های آبی است.

دسته دوم : دسته دوم شامل رنگ های ۵ و ۶ می باشد که دارای رنگدانه های قرمز است.

دسته سوم : دسته سوم شامل رنگ های شماره ۷ تا ۱۰ می باشد که بیشتر دارای رنگدانه های زرد است.

(نکته : ممکن است در بعضی از کاتالوگ ها  رنگ شماره ۴ در دسته دوم قرار گیرد که بستگی به رنگ و کاتالوگی که استفاده می کنید ممکن است این مورد متغیر باشد.)

رنگ های زیتونی یا Mat

رنگ های زیتونی دارای رنگدانه های زرد و آبی هستند چون زیتونی رنگ سبز می باشد پس برای گرفتن رفله های قرمز مو بسیار مناسب است. در چرخه رنگ مو رنگ مقابل سبز ، قرمز است پس برای گرفتن تناژ قرمزی مو از رنگ سبز باید استفاده شود. رنگ های زیتونی با حرف N نشان داده می شوند. به خاطر داشته باشید که در کاتالوگ های مختلف رنگ های زیتونی با رنگدانه های مختلف نشان داده شده است پس با توجه به نوع رنگ موردنظر کاتالوگ مخصوص آن رنگ را حتما مطالعه کنید.

رنگ های خاکستری یا Ash

رنگ های خاکستری با نماد انحصاری A  بیشتر در رنگساژ مورد استفاده قرار می گیرد چون دارای پیگمنت فقط آبی هستند. برای همین برای از بین بردن رنگ های نارنجی و قرمز مورد استفاده قرار می گیرند.

رنگ های دودی یاCindery  

رنگ های دودی با نماد C دارای رنگدانه های آبی و یا بنفش هستند و در واقع برای از بین بردن زردی موها مورد استفاده قرار می گیرد.

رنگ های طلایی یا Gold

رنگ های طلایی با نماد G همان طور که از اسمشان پیداست فقط رنگدانه زرد دارند و علامت انحصاری آنها G می باشد و برای از بین بردن بنفشی مو استفاده می شود.

رنگ های قرمز یا Red

رنگ های قرمز با نماد R خودشان به دو دسته ی بلوطی و ماهاگونی تقسیم می شوند.

بلوطی : رنگ های بلوطی جز دسته ی رنگ های قرمز سرد محسوب می شود که به رنگ موی فندقی خیلی نزدیک می باشد. در واقع ترکیبی از رنگ قهوه ای و قرمز است و همراه با یکسری از سایه های قرمز و دودی می باشد.

ماهاگونی : رنگ های ماهاگونی جز رنگ های قرمز گرم محسوب می شوند چون دارای رنگدانه های قرمز مایل به شرابی هستند. 

نکات کراتینی که حتما باید بدانید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *