قبلی
بعدی

تکنیک بسترسازی ، پیش تراپی و پس تراپی مو چیست؟

فهرست مطالب

امروزه کسانیکه در لاین احیا و کراتین مشغول به کار هستند ، با اصطلاحات بستر سازی  ، پیش تراپی ، پس تراپی در حرفه کاریشان آشنا شده اند. قبل از احیا و کراتین ابتدا لازم است بعضی از موها را پیش تراپی ، پس تراپی و بعضی از موها را بسترسازی ‌کنیم که می توان همه این تراپی ها را را با بوتاکس ، پلکس ها ، ال پی پی ها و…. انجام داد. در ادامه این مقاله می‌خواهیم شما را با این اصطلاحات آشنا کنیم و تفاوت ها وکاربرد های آنها را بررسی کنیم.

بستر سازی مو چیست و چه تفاوتی با پیش تراپی و پس تراپی دارد؟

بسترسازی

بستر سازی مو در واقع همان احیای مو به معنای آماده کردن مو برای رنگ و دکلره یا کراتین و صافی می باشد. ما زمانی موها را بسترسازی می‌کنیم که موها بالای ۵۰ درصد آسیب دیده باشند یعنی موها کشسان و شدیداً خرد شده باشند. این موها را به وسیله ال‌پی‌ پی ها ، پلکس ها ، پروتئین ها و بوتاکس هایی که احیای بالایی دارند و صافی ندارند بسترسازی می‌کنیم. در بسترسازی از حرارت و اتوکشی استفاده نمی شود و فقط با استفاده از مواد و بعد شستشو آن ، موها آماده برای مرحله بعد یعنی کراتین یا دکلره می شوند.

پیش تراپی

از پیش تراپی را برای موهایی استفاده می‌کنیم که آسیب‌های خیلی جزئی داشته باشد یعنی در اثر اتوکشی و سشوارهای زیاد خشک و وز شده اما سالم می باشد و اصلاً خرد و کشسان نمی باشد. این موها را پیش تراپی به وسیله پروتئین‌ها و یا بوتاکس‌های با احیای بالا انجام می‌شود. یکی از تفاوت‌هایی که پیش تراپی با بسترسازی دارد این است که می‌توان اتوکشی با دمای پایین هم انجام داد. در پیش تراپی موها را آبرسانی و کلاژن سازی می‌کنیم و بعد موها آماده کراتین و صافی می شوند.

نکته : (تفاوت بسترسازی و پیش تراپی در مواد و میزان آسیب موها می باشد و باید به این دو نکته توجه شود که چه زمانی مو را بسترسازی کنیم و چه زمانی مو را پیش تراپی کنیم.)

پس تراپی

پس تراپی به خدماتی که بعد از کار اصلی مانند : کراتین ، بوتاکس ، ریباندینگ و حتی رنگ و دکلره و …. روی موی مشتری انجام می دهیم گفته می شود. از پس تراپی یا برای از بین برد خشکی مو و یا برای بالا بردن دوام کارانجام شده روی مو استفاده می شود. پس تراپی را می توان زمانیکه احتمال می دهیم مواد مورد استفاده مخصوصا مواد آنزیمی باعث خشکی مو می شود بلافاصله پس از انجام کار و شستشو موها و خشک کردن آن از ال پی پی به عنوان پس تراپی استفاده کنیم و بعد از شستشو دوباره در نهایت ماسک تثبیت را روی موها می زنیم . این کار باعث می شود که موها به مرور زمان دچار خشکی نشوند. گاهی اوقات از پس تراپی برای براق کردن موها با استفاده از ماسک های مخصوص استفاده می شود. در بعضی مواقع نیز می توان پس تراپی را بعد از گذشت یک ماه که ممکن است موها دچار خشکی شوند انجام داد.

ال پی پی تراپی چیست؟

ال پی پی تراپی مو

ال پی پی تراپی یک نوع تراپی می باشد که با کوچکتر شدن پروتئین به صورت ریز مولکول باعث نفوذ بهتر و عملکرد سریع تر پروتئین به داخل مغز مو می شود و بر پایه پرو ویتامین B می باشد که باعث ترمیم و بازسازی ساختار کورتکس و کوتیکول مو و رفع کشسانی ، شکنندگی و جدا شدن تارهای موها در کوتاه ترین زمان ممکن می شود. از ال پی پی ها می توان هم به عنوان پیش تراپی قبل از : بوتاکس ، کراتین ، ریباندینگ ، رنگ ، دکلره و … و هم به عنوان پس تراپی برای درمان مو استفاده کرد. مثلا زمانیکه مو به شدت آسیب دیده و بسیار کشسان شده است را نمی توان مستقیما کراتین انجام داد پس ابتدا موها را ال پی پی تراپی می کنیم و بعد کراتین را انجام می دهیم . بعضی از موها در ظاهر هیچ آسیبی ندارند اما بعد از انجام کراتین موها نازک و کشسان می شوند در این مواقع نیز می توان ال پی پی تراپی را بعد از کراتین انجام داد و نواقص تراپی قبلی را را برطرف کرد و همچنین هیچ تاثیری درکاهش ماندگاری کراتین و رنگ مو ندارد. یکی از ویژگی های این محصول مورد استفاده برای همه نوع موهایی از جمله نازک ، ضخیم ، چرب و خشک است و هیچ محدودیتی ندارند ، همچنین هیچ آسیبی به موها وارد نمی کند. در واقع ال پی پی تراپی یک نوع مکمل برای انواع تراپی ها می باشد که می تواند در رنگ ، دکلره و ریباندینگ با هم ترکیب شود و درصد آسیب مواد شیمیایی به موها را به حداقل برساند. ال پی پی ها سه نوع هستند : ۱. کرمی ۲. محلولی ۳. روغنی که هر کدام کاربرد خاص خود را دارند. استفاده از این نوع محصول نیاز به قرنطینه و اتوکشی ندارد و همچنینن حساسیت و آلرژی زا نمی باشد. ال پی پی تراپی و پلکس تراپی بسیار با هم شباهت دارند تنها تفاوتشان این است که از پلکس قبل از تراپی مو استفاده می شود اما از ال پی پی می توان هم قبل از تراپی و هم بعد از تراپی موها استفاده شود.

ال پی پی تراپی طی مراحل زیر انجام می شود:

۱.ابتدا موها با شامپو بدون سولفات شسته می شوند و تا ۸۰ در صد نم موها گرفته می شود.

۲.مواد ال پی پی روی موها زده می شود.

۳.پس از مکث ۲۰دقیقه موها شسته و خشک می شوند و بعد موها آماده برای انجام مرحله کراتین می شوند. ( در پس تراپی نیز موها پس از انجام کراتین و یا هر تراپی دیگر کاملا شسته و خشک می شوند و بعد مواد ال پی پی روی موها گذاشته می شود و دوباره پس از مکث ۳۰ دقیقه موها شسته می شوند.)

پلکس تراپی چیست؟

پلکس تراپی مو

موهایی که دچار آسیب شدید و خیلی کشسان شده اند و پیوندهای گوگردی را از دست داده اند لازم است که این آسیب به وجود آمده در لایه کلاژنی مو از بین برود و این کشسانی مو برطرف بشود ، پلکس تراپی یکی از بهترین راهکارها برای ترمیم و این نوع موها می باشد. وقتی پیوندهای مو شکسته می شود پلکس ها با اشغال فضای داخلی مو باعث استحاکم مو می شود و کشسانی مو را برطرف می کنند. مواد پلکس را می توان هنگام دکلره موها در مواد دکلره برای جلوگیری از کشسانی و آدامسی شدن موها استفاده کرد همچنین می توان زمانیکه موها کشسان و آدامسی شده اند و مشتری می خواهد کار کراتین را انجام دهد قبل از کراتین موها را پلکس تراپی کرد. لازم به ذکر است که پلکس تراپی موها را صاف نمی کند و فقط از پایه موها را ترمیم و بازسازی می کند. پلکس ها شامل ۵ نوع می باشند ، پلکس های N1 و N2 در آرایشگاه ها برای تقویت موها در رنگ و دکلره استفاده می شود و پلکس های N5,N4,N3 را می توان در خانه برای تقویت و آبرسانی موها استفاده کرد در پلکس تراپی از دو نوع مواد در ابتدا و انتها کار استفاده می شود. در ابتدا کار از موادی که به صورت محلول می باشد که در برخی از برندها محلول آنها روغنی است و در انتهای کار از ماسک تثبیت پلکس استفاده می شود.

پلکس تراپی طی مراحل زیر انجام می شود:

۱.ابتدا مانند تراپی های دیگر در پلکس تراپی نیز موها با شامپو  قبل از تراپی شسته می شوند اما چون موها آسیب دیده هستند می توان از شامپو معمولی نیز استفاده کرد.( از شامپو بچه به هیچ عنوان استفاده نکنید.) اگر کف سر چرب است بیشتر سعی کنید چربی کف سر را از بین ببرید و اگر خشک است زیاد ماساژ ندهید.

۲.مرحله بعد با باد ملایم سشوار۸۰ درصد موها را خشک کنید.

۳.در این مرحله مواد مربوط به ابتدای پلکس تراپی که با آب مقطر ترکیب و از قبل آماده شده است را روی کل موها اسپری می کنیم و بعد از مکث ۲۰ دقیقه در نقاط مختلف مو تست کشسانی انجام می دهیم که ببینیم آیا کشسانی از بین رفته است یا خیر. اگر از بین نرفته بود ۵ دقیقه دیگر منتظر می مانیم و بعد از آن با حوله ترجیحا یکبار مصرف آب اضافی محلول اسپری شده را می گیریم.

۴.در مرحله آخر ماسک تثبیت پلکس را روی لایه به لایه مو می زنیم و ماساژ می دهیم و بعد از ۴۰ دقیقه مو را آبکشی می کنیم ( بعد از پلکس تراپی موها کمی خشک می شوند.)

بستر سازی قبل از کراتین چگونه انجام می شود؟

 بسترسازی قبل از کراتین چیست؟

 بسترسازی یکی از مهم‌ترین قسمت‌ها در لاین احیا و صافی مو می‌باشد. موهایی که بالای ۵۰ درصد آسیب دیده باشند را نمی‌توان مستقیماً روی آنها بوتاکس یا کراتین انجام داد. حتماً این موها باید با بسترسازی درمان و رفع کش سانی بشوند و بعد ادامه کار انجام شود. در بسترسازی با توجه به مویی که مشاهده می‌کنیم مثلا موهایی که وقتی خیس می باشد و آن را تست میکنیم می‌بینیم راحت موها جدا می‌شود و یا وقتی که کش می آید به همان صورت باقی می‌ماند و برنمی گردد و یا بعضی مواقع موها بسیار خشک است اما طبیعی می‌باشد که بر اثر اتوکشی ، سشوار زیاد ، قرار گرفتن زیر نورمستقیم آفتاب و استفاده از شامپوهای نامناسب خشک و وز شده اند. این موها باید اول بسترسازی شوند. با توجه به نوع موی مشتری باید ابتدا عمیق‌ترین لایه مو را درمان کنیم. در موهایی که به راحتی جدا می‌شوند یعنی پیوندهای گوگردی مو از بین رفته با پلکس‌ها دوباره این پیوندها به هم متصل می شوند و باعث درمان کشسانی موها می‌شود و از خرد شدن موها در این قسمت جلوگیری می‌شود. لایه بعد یعنی کورتکس مو فقط با فیلرها ، پروتئین‌ها و بوتاکس‌ها درمان می‌شود. زمانی که روی موها فیلر، بوتاکس و پروتئین با توجه به موی مشتری انجام می‌دهیم در واقع خشکی و خورد شدگی را از بین می‌بریم. اگر مشتری موهای کم حجم با تارهای نازک داشته باشد از پروتئین استفاده می‌کنیم چون پروتئین بعد از یک یا دو بار استفاده کردن باعث ضخیم شدن تارهای مو می‌شود و اگر مشتری موهای وز و پف دار داشته باشد و بخواهد کمی از پف موها کاسته شود بهتر است بوتاکس برایش انجام دهیم. مرحله بعد کوتیکول مو می باشد ، بعد از اینکه دو مرحله قبل را انجام دادیم و تا این قسمت از درمان را انجام دادیم حالا اجازه داریم مو را کراتین و صافی کنیم و با کراتین مو در واقع از لایه‌های قبلی را که روی آن درمان انجام داده‌ایم حفاظت می‌کنیم. در لایه کورتکس مو زمانی که تخلخل‌های مو از بین می‌رود و ما بعد از آن کراتین انجام می‌دهیم موها بسیار عالی و درخشنده می‌شوند. پس حتماً باید در نظر داشته باشیم که اگر زمانی نخواهیم پلکس تراپی انجام بدهیم و بیایم با پروتئین کار را شروع کنیم یعنی پیوندهای مو درمان نشوند و ما پروتئین و بوتاکس کنیم و بعد کراتین انجام دهیم مو بعد از یک ماه دچار خشکی می‌شود و دوباره شروع به خورد شدن می‌گردد. پس بسترسازی یکی از اصل‌های مهم در لاین احیا و درمان است که نتیجه بسیار رضایت بخشی به ما می‌دهد. ما می‌توانیم همه این کارها را در طی دو روز انجام بدهیم که یک دفعه به طور تهاجمی به موها مواد و حرارت وارد نشود.

نکات کراتینی که حتما باید بدانید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *